moment...

"Smederij Rein Tupker & ZN maakt kerkwerken op maat"

Hoogste
kwaliteit
Ruim 35 jaar
ervaring
Ontwerpen, realiseren
en plaatsen
Door heel Nederland
en daarbuiten
Uitstekende
service
Professioneel
advies
Levenslange
garantie*
Uniciteit;
een echte Tupker
Kerkwerk

Kerken zijn onlosmakelijk verbonden met smeedwerk. Ambachtelijk smeedwerk hoort bij een kerk.
We vinden hekwerken rondom de kerk voor het afbakenen van het terrein, voor het aangeven van scheidingslijnen en tegelijkertijd ter bescherming van de kerk en zijn volgers.

De deuren zijn vaak van smeedijzer en zo van hout, dan toch voorzien van hang- en sluitwerk aangevuld met deurkloppers. En in de kerk wordt gebruik gemaakt van smeedijzeren deuren en hekwerk. Het mooie aan hekwerk is dat het is af te sluiten en ten allen tijde past in de ambiance en ook waar nodig volledige doorkijk kan bieden. Maar ook de wandverlichting en de immense kroonluchters, het doopvont, de kandelaars, wapen, vlag of embleem, liturgisch vaatwerk als ciborie, kruisen, ornamenten, preekstoel, raamwerk, lezenaar, muziekstandaard, roosters, het mededelingenbord. Dit en meer hoort bij kerkwerk dat Kunst-Siersmederij Rein Tupker & ZN kan leveren/smeden.


Wij smeden iedere gewenste stijl kerkwerk. Wij ontwerpen of smeden naar ontwerp. Altijd geheel in lijn met de architectonische vormgeving van de kerk en het interieur. Referentie is de kathedraal van Hulst waar wij het hekwerk voor hebben gesmeed en geplaatst. Ook het smeedijzeren hekwerk rondom de kerk in Boxtel heeft onze smederij verzorgd. Diverse malen krijgen we de opdracht voor het smeden interieur objecten van kandelaars, doopvont tot de totale inrichting van de gehele ruimte. Vaak werken bij grote kerkwerk projecten samen met een architect voor nieuw en te restaureren kerkwerk. Het materiaal waar we bij kerkwerk mee werken is smeedijzer, brons of messing.

Vragen

Wilt u meer informatie? U bent welkom voor een bezoek aan onze expositieruimte en smederij. Bellen of mailen is ook mogelijk:

Telefoon: 035 6021552
E-mail: info@tupker.nl