Smederij Tupker heeft meer dan 40 jaar ervaring

Rein Tupker wist al jong wat hij wilde: als siersmid het ambachtelijke van het smeden combineren met het kunstzinnige. Zo schreef de pas 21-jarige Rein op 2 januari 1982 zijn bedrijf 'De smid van Soest' in bij de KvK.

Hij startte het bedrijf, samen met zijn vrouw Mirjam, op de Dorresteinweg, maar verplaatste het al snel naar de karakteristieke locatie op Veldweg 6. Eerst met kleinere opdrachten, maar de werken werden steeds groter. Rein bleek niet alleen een vakman maar ook een echte ondernemer. In 2000 opende hij een winkel aan de Kerkstraat met smeedijzeren producten en fossielen.

Familiebedrijf

Reins passie werkte aanstekelijk op zijn zoon Pascal en die kwam als 15-jarige bij hem in de smederij werken. Ze leerden als een goed team samen te werken, met een gedeelde liefde voor het ambacht. Pascal werd in 2013 mede-eigenaar en daar hoorde een nieuwe bedrijfsnaam bij: ‘Kunst-Siersmederij Rein Tupker & ZN’. Het bedrijf bleef groeien en bloeien door een combinatie van vakmanschap, altijd nieuwe ideeën en hard werken.

Door die groei werd de locatie op de Veldweg te klein; ze vonden in 2016 een geweldig onderkomen aan de Zuidergracht 50: een splinternieuwe en veel grotere smederij met een mooie showroom, en sinds kort ook een beeldentuin met eigen werk. Een groot compliment was de verkiezing in 2018 tot ‘beste bedrijf van Soest’.

Van nostalgisch tot modern

Het bedrijf heeft al talrijke fraaie projecten – veelal in Midden-Nederland – op haar naam staan. “We zijn nu bezig met de toegangspoort en hekwerk bij het oudste huis aan de Vecht. Het ontwerp wordt volledig afgestemd op de historie van deze woning. Daarnaast hebben we voor een monumentaal herenhuis aan de Amsterdamse Vondelstraat van de kelder tot de bovenste verdieping de traphekken gemaakt. Maar we doen ook kleine projecten, zoals enkel een deur of een trapleuning. Daar staan wij ook om bekend: het leveren van maatwerk met een hoogwaardige afwerking voor ieder project”, aldus Pascal.

Talrijke fraaie projecten zijn op de website te zien, zoals een glazen veranda met veel krulwerk en boomstamachtige kolommen. Maar ook nostalgische toegangspoorten en hekwerken. Of juiste strakke deuren en trappen. “Niet alles heeft een krul. We hebben bijvoorbeeld recent ook een strakke veranda gemaakt. De klant bepaalt wat hij wil.”

De kracht van de smeedijzeren producten is ook de levensduur: “Hekken en toegangspoorten gaan wel honderd jaar mee. Soms zelfs honderden jaren. Bovendien is een product dat zo lang meegaat eveneens duurzaam te noemen. Je kunt het ook demonteren, restaureren/opknappen en elders weer gebruiken.”

Inspiratie nodig?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en eerdere ontwerpen?

Neem een kijkje tussen onze eerder vervaardigde projecten.

Hier tref je een greep uit onze portefeuille met de vele variaties die wij kunnen bieden:

Laat je inspireren

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met ons

Ik wil graag:

Voor een nauwkeurige offerte hebben wij uitgebreide informatie nodig, zoals maatvoeringen en het plaatsingsadres.