Meestersmid Pascal Tupker

‘Mijn passie is ontstaan door mijn vader, vroeger was de smederij naast het woonhuis aan de Veldweg in Soest gelegen en kwam ik altijd even een kijkje nemen’ zegt Pascal Tupker. Toen hij wat ouder werd ging hij zelf aan de slag in de smederij. Wat startte met de zaterdagen, liep uit tot zo veel meer. Zo begon hij, met hulp van zijn vader, het smeed vak uit te oefenen.

Hij bleek de kneepjes van het ambacht snel op te pakken, wat de keuze om ook zijn vak hiervan te maken versimpelde. ‘Op 16-jarige leeftijd ben ik gestopt met school en fulltime gaan werken in de smederij’ benoemd Pascal. Zo is het ontstaan dat hij een kleine 10 jaar later mede-eigenaar van de smederij is geworden. Hierdoor wilde Pascal zich graag verder ontwikkelen, en besloot hij Meestersmid te worden.

Meestertitel

Voor zijn Meestertitel heeft hij de sculptuur ‘de tijd vervliegt’ ontworpen. ‘Het eerste idee voor dit ontwerp komt voort uit een dierbaar horloge van mij, het is zo mooi om te zien hoe alle elementen in dat horloge in elkaar overlopen’ vertelt hij enthousiast. ‘Daarnaast was ik ondertussen alweer 10 jaar aan het smeden en 5 jaar mede-eigenaar. Ook ben ik de trotse vader geworden van een prachtige dochter, wat mij het gevoel gaf (en nog steeds geeft) dat de tijd zo snel vervliegt.

Elke opdracht uniek

Tijdens de Nationale Smedendagen (2019) in Nieuwkoop werd zijn sculptuur gekroond, waardoor hij Meestersmid mag worden benoemd. Door het behalen van deze titel is Pascal zijn kijk naar elke opdracht anders geworden, ‘ik streef ernaar om elke opdracht als meesterstuk te benaderen en te letten op elk details. Dit begint al bij de aanvraag en het overleg met de klant. Samen met ons team streven wij ernaar om iets te ontwerpen en te smeden voor diegene dat geheel past bij de persoon en bijvoorbeeld de stijl van de woning. Of het nu gaat om een object binnen- of buitenshuis, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat het speciaal is gemaakt voor de opdrachtgever’.

‘Als smid ben je nooit uit ontwikkeld, het materiaal biedt zoveel mogelijkheden. Maak van je hobby je werk en je hoeft geen dag meer te werken’ sluit Pascal ten slotte af.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met ons

Ik wil graag:

Voor een nauwkeurige offerte hebben wij uitgebreide informatie nodig, zoals maatvoeringen en het plaatsingsadres.